---

Eşti aici

Rovinieta prin SMS

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul:

a) Va transmite la numărul de telefon alocat, prin mesaj text, numărul de înmatriculare al vehiculului și tipul acestuia, conform clasificării prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanța.

b) Va primi un mesaj text, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate, prevăzute la lit. a)

c) Va conforma emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text

d) Va primi un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, care va conține următoarele informații care se înregistrează în baza de date SIEGMCR

(i) Seria rovinietei

(ii) Numărul de înmatriculare al vehiculului

(iii) Tipul vehiculului, conform clasificării prevăzute la anexa nr. 1 la Ordonanța

(iv) Anul, luna, ziua expirării valabilității rovinietei

Pe lângă informațiile prevăzute la alin.(8) lit. d), în baza de date a SIEGMCR se vor înregistra și următoarele informații:

(i) Seria unică a tranzacției

(ii) Numărul de indentificare al vehiculului, astfel cum acesta este identificat și furnizat în mod automat de baza de date a Ministerului Afacerilor Interne – Direcția regim permise de conducere și înmatriculare vehicule

(iii) Anul, luna, ziua și ora de la care este valabilă rovinieta

 

ExempluDacă vehiculul dvs. are numărul de înmatriculare B54AJV și este autoturism, și doriți în date de 27.12.2015 să achitați o rovinietă pașii sunt următorii:

  1. veți trimite la 7500 un SMS cu textul “B54AJV A”
  2. veți primi un SMS cu textul “Vrei rovinieta cat. A (autoturism) - 7 zile, pt. B 54 AJV, tarif X EUR. Cost total X, Y EUR + TVA. Trimite DA pt. confirmare.”
  3. veți trimite la 7500 un SMS cu textul “DA”
  4. veți primi un SMS cu textul “A fost emisă rovinieta ………. Categoria A, pentru vehiculul B 54 AJV, valabil până la …………… ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinietă: www.cnadnr.ro


Atenție! Prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru utilizatorii români (vehicule înmatriculate în România), în funcție de tipul vehiculului și doar pentru perioada minimă de utilizare, data și ora de început a valabilității rovinietei fiind data și ora confirmării de către distribuitor a emiterii acesteia.